Receptbeskrivning
Quornfilé med champinjon- o ädelostsås & klyftpotatis
Ingredienser
för
2 tsk salt
2 st tomater
1 st vitlöksklyfta, pressad
8 st potatisar
3 msk olja
2 tsk rosmarin
2 st gula lökar
0.5 tsk salt
2 msk smör
2 krm svart peppar
600 g quornfilé
2 msk smör
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
300 g champinjoner, färska
1 tsk timjan
1 dl rödvin
1 msk grönsaksfond
1 tsk snabbkaffepulver
100 g grönmögelost
2 st tomater
1 st vitlöksklyfta, pressad
8 st potatisar
3 msk olja
2 tsk rosmarin
2 st gula lökar
0.5 tsk salt
2 msk smör
2 krm svart peppar
600 g quornfilé
2 msk smör
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
300 g champinjoner, färska
1 tsk timjan
1 dl rödvin
1 msk grönsaksfond
1 tsk snabbkaffepulver
100 g grönmögelost
Beskrivning
1. Börja med såsen: Skölj och skiva champinjonerna. Fräs dem i smöret tillsammans med pressad vitlök.
2. Rör i mjölet och späd med vatten, grädde och vin under vispning. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen sjuda en kort stund för att värmas strax före serveringen.
3. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna noga och dela dem i klyftor. Skala och klyfta löken och dela tomaterna på hälften.
4. Lägg potatis, lök och tomater i en ugnssäker form. Blanda olja och pressad vitlök. Pensla grönsakerna och strö över rosmarin och salt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
5. Salta och peppra filéerna. Stek filéerna tills gyllenbruna.
6. Servera filéerna med den ugnsbakade potatisen och sås. Garnera med persilja.
2. Rör i mjölet och späd med vatten, grädde och vin under vispning. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen sjuda en kort stund för att värmas strax före serveringen.
3. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna noga och dela dem i klyftor. Skala och klyfta löken och dela tomaterna på hälften.
4. Lägg potatis, lök och tomater i en ugnssäker form. Blanda olja och pressad vitlök. Pensla grönsakerna och strö över rosmarin och salt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
5. Salta och peppra filéerna. Stek filéerna tills gyllenbruna.
6. Servera filéerna med den ugnsbakade potatisen och sås. Garnera med persilja.
Visningar: 161
Inlagt 2015-01-07 19:44:41






0 min