Receptbeskrivning

Myntasås

Ingredienser för
4 tsk salt
2 tsk strösocker
1 tsk svartpeppar, nymald
2 msk olja, till långpannan
2 tsk gurkmeja
2 msk citronsaft, nypressad
4 msk koriander, färsk, e4ller 2 tsk mald
2 st gula lökar, ca 250 g
1 kg lammfärs
20 st aprikoser, torkade
40 st små träspett
2 krm salt
2 krm strösocker
1 krm svartpeppar, nymald
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk mynta, finhackad färsk


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 275°. Skala och finhacka löken. Finhacka aprikoserna.2. Blanda lammfärsen med lök, aprikoser, salt, peppar, citronsaft, koriander, gurkmeja och strösocker. Rör tills alla ingredienser är väl blandade.3. Forma ca 35 g färs till en avlång bulle runt knappt hälften av varje spett.4. Olja in en långpanna. Placera spetten i långpannan. Sätt långpannan högst upp i ugnen 5-10 minuter. Vänd spetten ett par gånger under stekningen, tills de har fått fin färg runt om.
MYNTASÃ…S
Det perfekta komplementet till spetten.
Gör så här:1. Blanda samtliga ingredienser i en skål.2. Låt såsen stå i kylskåp minst en timme före servering.

Visningar: 163
Inlagt 2015-01-07 19:29:48