Receptbeskrivning
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar
Ingredienser
för
Beskrivning
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4+ 3 dl vispgrädde
250 g frysta tinade hallon
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2dl färska hallon
Gör så här:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå i 5 min.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen.
Häll eller ber ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnar. Fördela 2/3 av hallongrädden på tryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av grädden ovanpå.
Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
150 g mjölkchoklad
1 1/4+ 3 dl vispgrädde
250 g frysta tinade hallon
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2dl färska hallon
Gör så här:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå i 5 min.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen.
Häll eller ber ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnar. Fördela 2/3 av hallongrädden på tryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av grädden ovanpå.
Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Visningar: 265
Inlagt 2014-12-04 11:40:51






0 min