Receptbeskrivning
lysekilslimpa
Ingredienser
för
Beskrivning
(supergod) 4 bröd
l00g jäst
50g margarin
5 dl vatten
3 dl mjölk
l 1/1 dl ljus bröd sirap
l tsk salt
ca 28 - 30 dl vetemjöl special
Smula nerjästen i en degbunke. Smält margarinet och
tillsätt
mjolken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över
jästen och rör om så att den löser sig, tillsätt fingervarmt
vatten och rör om. Arbeta in salt, sirap och mjölet i
omgångar. Knåda degen krafligt tills den är blank och
smidig.
Låt jäsa under duk ca 20 min.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den
smidig på nytt. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla
ut varje degbit till en kaka. Rulla ihop dem och lägg dem
pa tvären 1 en bakpappersklädd långpanna med skarven
nedåt.
Pensla lite smält smör mellan bröden så går de lätt att
dela på.
Låtjäsa under duk ca 30 min.
Grädda:
175 - 200 grader. Grädda i nedre delen av
ugnen ca 35 - 40 min eller tills bröden fått fin färg och
känns torra.
Låt bröden svalna på galler under duk.
l00g jäst
50g margarin
5 dl vatten
3 dl mjölk
l 1/1 dl ljus bröd sirap
l tsk salt
ca 28 - 30 dl vetemjöl special
Smula nerjästen i en degbunke. Smält margarinet och
tillsätt
mjolken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över
jästen och rör om så att den löser sig, tillsätt fingervarmt
vatten och rör om. Arbeta in salt, sirap och mjölet i
omgångar. Knåda degen krafligt tills den är blank och
smidig.
Låt jäsa under duk ca 20 min.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den
smidig på nytt. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla
ut varje degbit till en kaka. Rulla ihop dem och lägg dem
pa tvären 1 en bakpappersklädd långpanna med skarven
nedåt.
Pensla lite smält smör mellan bröden så går de lätt att
dela på.
Låtjäsa under duk ca 30 min.
Grädda:
175 - 200 grader. Grädda i nedre delen av
ugnen ca 35 - 40 min eller tills bröden fått fin färg och
känns torra.
Låt bröden svalna på galler under duk.
Visningar: 751
Inlagt 2014-12-04 17:52:09






0 min