Receptbeskrivning
Amerikansk bananchokladkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
175 g margarin
175 g ljus blockchoklad
1 mogen banan
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
l 1/2 dl vetemjöl
3 äggvitor
1 dl kokos
Smörj och bröa en Form med löstagbara kanter
ca 22 cm i diameter.
Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från plattan
och bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i margarinet.
Mosa bananen och blanda ner den i chokladblandningen.
Tillsätt socker , vaniljsocker och äggulor ( en äggula i
taget, rör om mellan varje ). Sikta ner mjölet och blanda väl.
Vispa vÃtoma till ett hÃ¥rt skum och vänd ner dem i
smeten. Häll smeten i formen. Strö kokosen över och
grädda i nedre delen av ugnen.
Grädda: 175 graderi 35 minuter.
När kakan är färdig skall den vara kladdig. Låt kakan stå kallt någon timme innan den serveras med vispad grädde.
175 g ljus blockchoklad
1 mogen banan
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
l 1/2 dl vetemjöl
3 äggvitor
1 dl kokos
Smörj och bröa en Form med löstagbara kanter
ca 22 cm i diameter.
Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från plattan
och bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i margarinet.
Mosa bananen och blanda ner den i chokladblandningen.
Tillsätt socker , vaniljsocker och äggulor ( en äggula i
taget, rör om mellan varje ). Sikta ner mjölet och blanda väl.
Vispa vÃtoma till ett hÃ¥rt skum och vänd ner dem i
smeten. Häll smeten i formen. Strö kokosen över och
grädda i nedre delen av ugnen.
Grädda: 175 graderi 35 minuter.
När kakan är färdig skall den vara kladdig. Låt kakan stå kallt någon timme innan den serveras med vispad grädde.
Visningar: 311
Inlagt 2014-12-05 08:45:49






30 min