Receptbeskrivning
Dajmrulltårta
Ingredienser
för
Beskrivning
ca l4 skivor
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
l tsk bakpulver
Fyllning:
75g smör
1 liten påse dajmkulor, 75 g
l /2 dl florsocker
1 äggula
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker pösÃgt.Blanda mjöl, kakao och
bakpulver och blanda ner det i äggsmeten.
3. Bre ut smeten på bakplâtspappersklädd långpanna.
Grädda i ugnen 6 - 7 min, Stjälp upp kakan på sockrat
papper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt
kakan kallna.
4. Rör smöret till fyllningen smidigt. Krossa
dajmkuloma grovt och blanda ner dem i smöret
tillsammans med florsockret och äggulan.
5. Bre på fyllningen och rulla ihop kakan.
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
l tsk bakpulver
Fyllning:
75g smör
1 liten påse dajmkulor, 75 g
l /2 dl florsocker
1 äggula
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker pösÃgt.Blanda mjöl, kakao och
bakpulver och blanda ner det i äggsmeten.
3. Bre ut smeten på bakplâtspappersklädd långpanna.
Grädda i ugnen 6 - 7 min, Stjälp upp kakan på sockrat
papper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt
kakan kallna.
4. Rör smöret till fyllningen smidigt. Krossa
dajmkuloma grovt och blanda ner dem i smöret
tillsammans med florsockret och äggulan.
5. Bre på fyllningen och rulla ihop kakan.
Visningar: 178
Inlagt 2014-12-05 13:14:24






30 min