Receptbeskrivning
Filoknyten med pepparkakor
Ingredienser
för
st pepparkakor
g chèvre
st torkade fikon
filodeg
msk smält smör
smör och ägg till pensling
pistagenötter, hackade
g chèvre
st torkade fikon
filodeg
msk smält smör
smör och ägg till pensling
pistagenötter, hackade
Beskrivning
Hacka fikonen och pepparkakorna, skiva chèvreosten och blanda allt med det smälta smöret. Lägg ut filodegen, pensla med smör och vik sedan degen dubbel.
Lägg fyllningen i mitten, vik över kortsidorna och rulla sedan ihop knytet.
Pensla ägg på kanterna så fäster degen bättre. Strö hackade pistagenötter på. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-15 min.
Lägg fyllningen i mitten, vik över kortsidorna och rulla sedan ihop knytet.
Pensla ägg på kanterna så fäster degen bättre. Strö hackade pistagenötter på. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-15 min.
Visningar: 373
Inlagt 2014-12-05 09:44:29






20 min