Receptbeskrivning
Chokladbiskvier
Ingredienser
för
Beskrivning
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor
Kräm:
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 msk kakao
Glasyr:
ca 100 g mörk blockchoklad
1 msk smör
Mal mandeln eller kör den i matberedaren,( behöver inte vara helt malen)
Blanda med siktat florsocker. Vispa sönder äggvitorna, blanda dem med mandeln och sockret och arbeta ihop till en deg.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper , 15 stora eller 20 mindre
Grädda i 175-200 grader ca 10 minuter. Lossa kakorna genast.
Kräm:
Rör smör och florsocker smidigt, tillsätt äggulan och kakao och vispa kraftigt.
Bred krämen på de kalla kakornas undersida, lite toppigt i mitten.
Ställ kakorna kallt så att krämen stelnar ordentligt.
Smält blockchoklad och smör i vatten bad eller i micron. Doppa kakorna hastigt.
3 dl florsocker
2 äggvitor
Kräm:
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 msk kakao
Glasyr:
ca 100 g mörk blockchoklad
1 msk smör
Mal mandeln eller kör den i matberedaren,( behöver inte vara helt malen)
Blanda med siktat florsocker. Vispa sönder äggvitorna, blanda dem med mandeln och sockret och arbeta ihop till en deg.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper , 15 stora eller 20 mindre
Grädda i 175-200 grader ca 10 minuter. Lossa kakorna genast.
Kräm:
Rör smör och florsocker smidigt, tillsätt äggulan och kakao och vispa kraftigt.
Bred krämen på de kalla kakornas undersida, lite toppigt i mitten.
Ställ kakorna kallt så att krämen stelnar ordentligt.
Smält blockchoklad och smör i vatten bad eller i micron. Doppa kakorna hastigt.
Visningar: 175
Inlagt 2014-12-06 07:53:19






0 min.jpg)