Receptbeskrivning
Lantlig italiensk bondsallad a.k.a kyckling med klägg
Ingredienser
för
Beskrivning
Italiensk bondsallad
Såsen blir god av att mogna en stund och kan gärna göras i förväg. Ha den till hands i kylen - den passar till det mesta i grönsaks- och salladsväg.
Det här behövs till 4 pers:
3-4 kycklingfiléer
svartpeppar från kvarn
smör till stekning
1/2 tsk salt
4 skivor lantbröd
färsk parmesan att hyvla
Basilika-aioli:
1/4-1/2 färsk chilipepparfrukt eller 1 krm sambal oelek
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk majonnäs
2 dl crème fraiche eller gräddfil
1/2 tsk salt
Sallad:
1 huvud romansallad
gärna också färsk spenat
2 msk olivolja
Gör så här:
1. Basilika-aioli: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Kör den i
   mixer tillsammans med basilikabladen. Tillsätt pressad vitlök
   majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt.
2. Smörstek kycklingfiléerna gyllene över måttlig värme tills de är
   helt genomstekta, 10-15 minuter. Salta och peppra under tiden.
3. Skölj och torka sallad och spenat. Riv i bitar och lägg upp på fat.
   Rosta gärna brödet och lägg det ovanpå.
4. Skiva och blanda den avsvalnade kycklingen med såsen och
   fördela på brödet. Droppa olivolja och hyvla parmesan över
   uppläggningen.
Såsen blir god av att mogna en stund och kan gärna göras i förväg. Ha den till hands i kylen - den passar till det mesta i grönsaks- och salladsväg.
Det här behövs till 4 pers:
3-4 kycklingfiléer
svartpeppar från kvarn
smör till stekning
1/2 tsk salt
4 skivor lantbröd
färsk parmesan att hyvla
Basilika-aioli:
1/4-1/2 färsk chilipepparfrukt eller 1 krm sambal oelek
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk majonnäs
2 dl crème fraiche eller gräddfil
1/2 tsk salt
Sallad:
1 huvud romansallad
gärna också färsk spenat
2 msk olivolja
Gör så här:
1. Basilika-aioli: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Kör den i
   mixer tillsammans med basilikabladen. Tillsätt pressad vitlök
   majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt.
2. Smörstek kycklingfiléerna gyllene över måttlig värme tills de är
   helt genomstekta, 10-15 minuter. Salta och peppra under tiden.
3. Skölj och torka sallad och spenat. Riv i bitar och lägg upp på fat.
   Rosta gärna brödet och lägg det ovanpå.
4. Skiva och blanda den avsvalnade kycklingen med såsen och
   fördela på brödet. Droppa olivolja och hyvla parmesan över
   uppläggningen.
Visningar: 707
Inlagt 2014-12-06 09:19:48

