Receptbeskrivning

Falafelbollar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
3dl kikärtor
2st vitlöksklyftor
1st gul lök
5-10cm purjolök
0,5dl persilja
0,5dl färsk mynta eller koriander
1msk vetemjöl
1tsk salt
0,5tsk bakpulver
2msk vatten
1krm kajennpeppar
1tsk spiskummin
2krm kanel
Sesamfrö till panering

(Överdriv gärna med kryddorna)

Blötlägg kikärtorna över natten (du ska inte koka dom) de ska bara blötläggas - därför funkar inte kikärtor på burk från affären.

Skölj sedan av dom och mixa med allt utom sesamfröna. Kör till en ganska stadig smet.
Kikärtorna ska helst inte bli helt mosade.
Lät stå i kylen någon timme.
Forma smeten till bollar och vänd dom i sesamfröna.
Fritera eller stek i olja på medelvärme.
Alt lägg dem i en smord ugnsfast form på 225 grader i 15 min

Visningar: 709
Inlagt 2014-12-07 11:49:45