Receptbeskrivning

Renskavsgulasch med vitlökskräm (ifrån ica)

Ingredienser för
4 prt ris eller annat gryn
Gulasch
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
2 st morötter
0.5 tsk hel kummin
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
0.5 tsk timjan
0.5 burk grillad paprika(or) (à 530 g)
480 g renskav
2 st köttbuljongtärning(ar) (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
4 dl vatten
390 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Vitlökskräm
1 dl smetana
1 st vitlöksklyfta(or)
salt
peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gulasch är den kryddiga ungerska köttgrytan, här med en twist från svensk matkultur - lagad på renskav. Hemligheten till denna goda gryta är grillad paprika som tillför smak utöver det vanliga. Med en klick vitlökskräm till blir det kanongott!

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Gulasch: Skala lök och vitlök, hacka löken och skiva vitlöken. Skala och tärna morötterna fint. Mortla kumminfröna.

Fräs grönsakerna i hälften av olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull.

Låt paprikorna rinna av och skär dem i bitar. Stek skaven i resten av olivoljan i en stekpanna.

Lägg skaven i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater, tomatpuré och paprikan. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vitlökskräm: Blanda smetana med skalad riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.

Visningar: 482
Inlagt 2014-12-07 12:01:04