Receptbeskrivning

Renskavspanna med grönpepparsmak (ifrån ica)

Ingredienser för
2 frp renskav (à 240 g)
1 msk smör
1 st gul lök(ar)
1 msk grönpeppar korn (stöta eller ta grovmalen)
2 msk fransk senap ljus
2.5 dl matlagningsgrädde
200 g gröna ärtor frysta
0.5 tsk salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.

Ta fram renskavspaketen ur frysen och låt det ligga i rumstemperatur 5-10 min. Skiva sedan blocket tunt rakt över.

Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i köttet när matfettet är ljusgult och slutat skumma. Bryn i omgångar så att inte pannan blir för full, då är det svårt att få färg på köttet.

Skala och hacka löken. Tillsätt den och låt den fräsa tillsammans med köttet några min.

Blanda ner grönpeppar och senap. Tillsätt matlagningsgrädden och ärterna och låt pannan småputtra 5-10 min. Smaka av med salt.

Servera med pressad potatis och rårivna morötter.
Även gott att servera hemlagat potatismos med rikligt av hackad persilja i.

Enl. kommentarerna: mer senap (jag ändrat ifrån 1 msk i original receptet) och stöt (krossa) pepparkornen i en mortel för en trevligare matupplevelse.

Visningar: 465
Inlagt 2014-12-07 12:05:36