Receptbeskrivning

Köttfärslimpa

Ingredienser för
kg blandfärs
st gul lök
vatten
salt
malen vitpeppar
dl köttbuljong
rapsolja till formen
st steklökar
st morötter
g haricots verts


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Värm ugnen till 200 grader. Skala lök och morötter. Skär morötterna i mindre bitar. Smörj en ugnsäker form. Blanda samman färsen med vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i formen. Lägg morötterna och lökarna bredvid och slå på buljongen. Baka i ugnen i 60 minuter eller till en innertemperatur på 72°. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Baka annars ytterligare några minuter. Lägg köttfärslimpan att vila i folie eller smörpapper medan du gör såsen. Koka upp lättsaltat vatten och koka haricots vertsen. Skär upp limpan i skivor före servering och lägg upp den tillsammans med morötter, lök och bönor.

Visningar: 167
Inlagt 2014-12-07 16:49:46