Receptbeskrivning

Smörgåstårtan Smarriga smörran

Ingredienser för
8 st formbröd
100 g leverpastej, bredbar
2 dl bostongurka
1.5 crème fraiche
0.5 majonnäs
8 st formbröd
1.5 crème fraiche
0.5 majonnäs
3 st ägg, hårdkokta
200 g kalkon, rökt, hackad
8 st formbröd
2 dl crème fraiche
0.5 majonnäs
30 g persilja, hackad
12 hårdost
400 g skinka, rökt
400 g rostbiff
cocktailtomater
0.5 citron
1 knippe dill
10 gurka


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lager 1
Ta bort kanterna på formbröden.
Lägg ut dem 4x2 stycken på ett fat. Bred leverpastej i ett tunt jämt lager.
Sen lägger du på bostongurkan.
Avsluta med ett lager av crème fraiche och majonnäs.
Lager 2
Lägg på ett nytt lager formbröd utan kanter. Blanda ihop hackat ägg, skinkan, crème fraiche och majonnäs.
Bred över formbrödet. Lager 3, garnering
Lägg på ytterligare formbröd utan kanter.
Blanda ihop majonnäs och crème fraiche.
Bred över hela tårtan. Dekorera fritt med resten av garnityret.

Visningar: 553
Inlagt 2014-12-08 17:38:21