Receptbeskrivning
Torsk på kål
Ingredienser
för
Beskrivning
600g torskfilé
1 huvud spetskål
1 huvud savoykål
100g smör
100g vällagrad riven ost
1 dl riven färsk pepparrot
4 msk hasselnötter grovhackade
1 kruka körvel
1 citron
1-2 dl vatten
Olivolja
Salt
Börja med att skära bort eventuella ben från fisken.
Dela upp i 4 portionsbitar.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Vänd den i olivolja och salta runt om.
Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen.
Skär av botten på både spetskålen och savoykålen. Bryt sedan loss bladen på kålhuvudena.
"Krossa" sedan venen/stammen på kålbladen så att den blir mjuk.
Skär ner bladen i decimeter stora bitar.
Ta en stor kastrull och koka upp ca 1-2 dl välsaltat vatten tillsammans med 100g smör.
Lägg sedan ner savoykålen först och spetskålen överst.
Vattnet behöver ej täcka bladen.
LÃ¥t koka med lock i ca 5min.
Hacka hasselnötterna och rosta i en het panna. De är klara när de börjar dofta gott.
In med torsken på 225 grader i 7-10 min
Ta ut fisken. Lägg kål i botten av en tallrik.
Fortsätt med fisken, riven pepparrot och riven lagras ost. Avsluta med hasselnötterna, körvel och en citronklyfta.
1 huvud spetskål
1 huvud savoykål
100g smör
100g vällagrad riven ost
1 dl riven färsk pepparrot
4 msk hasselnötter grovhackade
1 kruka körvel
1 citron
1-2 dl vatten
Olivolja
Salt
Börja med att skära bort eventuella ben från fisken.
Dela upp i 4 portionsbitar.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Vänd den i olivolja och salta runt om.
Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen.
Skär av botten på både spetskålen och savoykålen. Bryt sedan loss bladen på kålhuvudena.
"Krossa" sedan venen/stammen på kålbladen så att den blir mjuk.
Skär ner bladen i decimeter stora bitar.
Ta en stor kastrull och koka upp ca 1-2 dl välsaltat vatten tillsammans med 100g smör.
Lägg sedan ner savoykålen först och spetskålen överst.
Vattnet behöver ej täcka bladen.
LÃ¥t koka med lock i ca 5min.
Hacka hasselnötterna och rosta i en het panna. De är klara när de börjar dofta gott.
In med torsken på 225 grader i 7-10 min
Ta ut fisken. Lägg kål i botten av en tallrik.
Fortsätt med fisken, riven pepparrot och riven lagras ost. Avsluta med hasselnötterna, körvel och en citronklyfta.
Visningar: 167
Inlagt 2014-12-09 19:26:17






30 min