Receptbeskrivning
Strömming, stekt inlagd
Ingredienser
för
1 tsk salt
3 msk strösocker
2.5 dl vatten
2 st lagerblad
20 st kryddpepparkorn, krossade
4 msk ättiksprit, 12%
1 tsk salt
smör, till stekning
2 krm svartpeppar
1 st rödlök
0.5 dl dill, finhackad
dillstjälkar
1 dl grovt rågmjöl
600 g strömming, rensad benfri
2 msk fransk honungssenap
3 msk strösocker
2.5 dl vatten
2 st lagerblad
20 st kryddpepparkorn, krossade
4 msk ättiksprit, 12%
1 tsk salt
smör, till stekning
2 krm svartpeppar
1 st rödlök
0.5 dl dill, finhackad
dillstjälkar
1 dl grovt rågmjöl
600 g strömming, rensad benfri
2 msk fransk honungssenap
Beskrivning
1. Blanda allt till lagen och rör om tills sockret löst sig.2. Skölj strömmingarna i kallt vatten och låt rinna av. Klipp av ryggfenan och lägg strömmingarna med ryggsidan nedåt. Strö på salt och peppar och bred senap på varje. Strö på finhackad dill. Lägg ihop dem två och två.3. Vänd strömmingflundrorna i rågmjöl och stek dem i smör på båda sidor. Varva ljumma strömmingsflundror med skivad rödlök och grovt skuren dill. Häll över lagen. Låt stå kallt 1 dygn före servering.
Visningar: 214
Inlagt 2014-12-09 22:44:52






0 min