Receptbeskrivning
Kokta rimmade revben
Ingredienser
för
kg rimmade revben
st schalottenlökar
st morötter
rotselleri (ca 100 g)
st vitpepparkorn
st kryddpepparkorn
st kryddnejlikor
st lagerblad
persilja
st schalottenlökar
st morötter
rotselleri (ca 100 g)
st vitpepparkorn
st kryddpepparkorn
st kryddnejlikor
st lagerblad
persilja
Beskrivning
Skala schalottenlöken. Skala och skär morötter och rotselleri i grova tärningar.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.
Lägg i revbenen och låt det koka upp.
Lyft upp köttet, spola det i kallt vatten och lägg det i en ny kastrull med kallt vatten tillsammans med lök, rotsaker och kryddor.
Låt det koka upp och sjud sedan köttet i ca 1 timme, tills köttet lätt lossnar från benen.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.
Lägg i revbenen och låt det koka upp.
Lyft upp köttet, spola det i kallt vatten och lägg det i en ny kastrull med kallt vatten tillsammans med lök, rotsaker och kryddor.
Låt det koka upp och sjud sedan köttet i ca 1 timme, tills köttet lätt lossnar från benen.
Visningar: 3434
Inlagt 2014-12-14 08:25:52