Receptbeskrivning

Teriyakispett på kyckling med ris och wokad kinakål

Ingredienser för
600 g kycklingfilé(er) eller kycklinginnerfiléer
0.5 dl japansk soja
3 krm svartpeppar
1 dl japansk soja
1 dl socker
0.5 dl sesamfrö
1 st salladskål eller kinakål
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk teriyakisås
olivolja
4 prt ris


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Spett: Skär kycklingen i avlånga spettvänliga format.
(Har du kycklinginnerfilé så är de redan i bra storlek.)
Lägg dem i en plastpåse tillsammans med soja och svartpeppar. Marinera minst 10 min men gör gärna detta kvällen innan.

3. Spetsa kycklingbitarna på träspetten och lägg dem på ett grillgaller över en plåt i ugnen ca 15 min. Vänd spetten efter halva tiden. Du kan även steka kycklingbitarna direkt i en stekpanna
i lite olja och sedan slå teriyakisåsen över.

4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5. Teriyakisås: Koka upp soja, socker och sesamfrön.
Rör tills sockret smält och låt såsen småsjuda på lägsta värme under omrörning. Var försiktig så att inte sockret bränns. Ta av kastrullen från plattan efter 10 min. Häll såsen i en djup tallrik och låt den svalna.

6. Tillbehör: Skala och finhacka vitlöken och skär kålen i breda strimlor.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna och woka kålen i olja tillsammans med vitlöken. Slå på teriyakisåsen och blanda runt. Sänk värmen.

7. Ta ut kycklingen och rulla varje spett i teriyakisåsen.

Servera tillsammans med ris och wokad kål.

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde:
Kcal: 608
Fett: 15 g
Protein: 53 g
Kolhydrater: 62 g

Visningar: 559
Inlagt 2014-12-14 10:03:33