Receptbeskrivning
Benfria revbensspjäll
Ingredienser
för
kg tjock rimmad fläsksida (man kan även använ
l kycklingbuljong
ev vatten
st lagerblad
st vitpepparkorn
msk ingefära, hackad
st röd chili, urkärnad
st stjärnanis
st kanelstång
kryddnejlikor
msk fänkålsfrö
st apelsin, skivad
st gul lök, skalad, delad
st morot, skalad, i bitar
honung
ljus sirap
japansk soja
l kycklingbuljong
ev vatten
st lagerblad
st vitpepparkorn
msk ingefära, hackad
st röd chili, urkärnad
st stjärnanis
st kanelstång
kryddnejlikor
msk fänkålsfrö
st apelsin, skivad
st gul lök, skalad, delad
st morot, skalad, i bitar
honung
ljus sirap
japansk soja
Beskrivning
Lägg köttet i en gryta. Häll på kycklingbuljong och eventuellt vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddor, apelsin, grönsaker, honung, sirap och soja. Sjud köttet under lock cirka 2 timmar. Ta upp köttet och låt det kallna. Sila buljongen och koka ihop den till en sirapsliknande konsistens. Sätt ugnen på 250°. Skär köttet i portionsbitar och vänd dem i såsen. Grilla dem i ugnen tills de får en gyllene och knaprig yta, 10–15 minuter.
Visningar: 305
Inlagt 2014-12-14 13:18:09






0 min