Receptbeskrivning

Kycklingrullader fyllda med mozzarella och parmaskinka

Ingredienser för
5 st stora kycklingfiléer
100 g mozzarellaost
100 g parmaskinka
2 krossade tomater (ca 400g/burk)
1 dl vatten
olivolja
3 st vitlöksklyftor
2 tsk socker
4 tsk salt
5 tsk svartpeppar
1 grönsaksbuljong
2 tsk salvia
4 msk smör
8 st stora potatisar av mjölig sort
1 st stor gul lök eller 2 små
5 dl matlagningsgrädde
2 dl västerbottenost, riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KycklingrulladerSkär kycklingfilén i tunna skivor på längden.
2. Banka ut lätt och fyll med mozzarellaost och parmaskinka.
3. Rulla ihop och vik in kanterna.
4. Bryn i panna med olivolja och smör i ca 10 minuter.
5. Salvia- och tomatsåsHetta upp olivolja i en panna och lägg i vitlök och bryn fint.
6. Häll på krossade tomater, vatten, buljong, socker och salvia. Låt puttra i 20 minuter.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Sila såsen och häll därefter tillbaka i pannan och tillsätt en klick smör.
9. Potatis gratängSätt ugnen på 225 grader.
10. Skär potatisen i tunna skivor och dela löken i halvor och hacka upp den.
11. Smörj en ugnsform och varva potatis, lök, salt, peppar och vitlök i 3 lager.
12. Häll över grädden och sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.
13. Ta ut formen ur ugnen och lägg över osten och sätt tillbaka den i 15 tills gratängen är klar.

Visningar: 758
Inlagt 2014-12-15 12:23:14