Receptbeskrivning
Kycklingsauté med champinjoner i senaps- och dragonsås
Ingredienser
för
4 st kycklingbröst, i grova strimlor
2 färska champinjoner, i rejäla skivor
1 st finhackad lök
1 msk senap
2 dl kycklingfond
1 dl vitt vin
3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjö
olja
smör
salt
peppar
färsk dragon
1 bunt finskuren vårlök
2 färska champinjoner, i rejäla skivor
1 st finhackad lök
1 msk senap
2 dl kycklingfond
1 dl vitt vin
3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjö
olja
smör
salt
peppar
färsk dragon
1 bunt finskuren vårlök
Beskrivning
Lägg lite olja och smör i en panna. Fräs kycklingen gyllenbrun. Salta och peppra. Lyft upp kycklingbitarna. Lägg i löken och champinjoner. Fräs lite. Tillsätt senap, buljong och vinet. Låt puttra en stund. Häll i gräddmjölken. Låt koka ihop. Vänd i dragon och vårlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingbitarna igen. Låt puttra en stund, men inte för länge. Kycklingbitarna ska vara saftiga och fina. Sätt fram pannan på matbordet och servera med ris, pasta eller potatis.
Visningar: 109
Inlagt 2014-12-16 21:13:43






0 min