Receptbeskrivning
Ingredienser för
st färsk kycklling, ca 1.2 kilo
msk olja
msk smör
mustigt rödvin
msk rödvinsvinäger
färsk timjan
st lagerblad
några vitpepparkorn
st vitlöksklyftor
msk tomatpuré
g rimmat sidfläsk i tärningar
st morötter
st tomater
g champinjoner
salt och nymalen peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Dela kycklingen i bitar. Salta och peppra bitarna runt om i olja och smör i en gryta. Häll över rödvin och vinäger och lägg i timjan, lagerblad, vitpepparkorn, vitlöksklyftor och tomatpuré. Skär morötterna i cm-stora bitar och blanda ner dem. Salta litegrann. Låt koka i 30 minuter under lock. Plocka upp kycklingbitarna och morötterna. Sila av buljongen och koka ihop den tills den tjocknat något. Bryn under tiden först sidfläsket knaprigt och sedan champinjonera gyllenbruna i smör. Dela tomaterna i mindre bitar. Lägg tillbaka kyckingbitarna och morötterna i såsen tillsammans med fläsk och champinjoner. Låt puttra i några minuter. Blanda ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris, potatis eller pasta och gärna en varm baguette.

Visningar: 81
Inlagt 2014-12-16 21:20:27