Receptbeskrivning
Kalvfrikassé med vit sparris
Ingredienser
för
1 kg ljust kalvkött av bog eller högrev, skuret
några vitpepparkorn
2 st lagerblad
1 st timjankvist
8 st smålökar, skalade och ansade
150 g champinjoner
8 st sparrisar, skalade
1 msk citronsaft
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
salt och peppar
2 dl färsk spenat
spenat
några vitpepparkorn
2 st lagerblad
1 st timjankvist
8 st smålökar, skalade och ansade
150 g champinjoner
8 st sparrisar, skalade
1 msk citronsaft
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
salt och peppar
2 dl färsk spenat
spenat
Beskrivning
Koka hastigt upp kalvköttet i vatten. Ta upp och spola av med kallt vatten. Lägg köttet i en kastrull tillsammans med vitpeppar, lagerblad och timjan. Låt sjuda sakta tills köttet är klart. Plocka upp köttet, sila buljongen och koka ner till hälften. Lägg i lökar, morötter, champinjoner och sparris. Lyft upp när de är mjuka. Tillsätt citronsaft, crème fraîche och grädde. Låt koka ihop något. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet, grönsaker och spenat. Servera rykande varmt med ris, potatis eller pasta.
Visningar: 388
Inlagt 2014-12-16 21:22:12






0 min.jpg)