Receptbeskrivning
Rödbetsbullar
Ingredienser
för
Beskrivning
Godaste rödbets"kött"bullarna! Perfekta vid allt tillfällen!
för 2-3 personer
Ingredienser:
1 stor rödbeta
0,5 lök
1 stor potatis
0,75-1 dl vatten
1 dl ströbröd (för glutenfritt, finns glutenfri)
salt
Natural Umami (naturlig smakförstärkare, finns i kryddhyllan hos alla större butiker)
peppar
olja eller mjölkfritt margarin
Gör så här:
Skala och skölj rödbetan och potatisen, hacka löken.
Tärna rödbeta och potatis och kör dem tillsammans med vattnet i en mixer med vattnet tills de blir till mindre bitar som en "färs" (Har man ingen mixer kan kan riva rödbetan och potatisen, hälften fint och hälften snäppet grövre. Bedöm själv mängden fint/grovt). Häll upp massan i en bunke, salta, krydda och peppra och rör ner ströbrödet och smaka av. Låt svälla i 10-15 minuter. Forma till bullar och stek på medelvärme i lite matfett tills de är klara och fått en fin färg.
Råkar du ha haft i lite för mycket vatten, kan man krama ur färsen med händerna eller tillsätta lite mer ströbröd.
för 2-3 personer
Ingredienser:
1 stor rödbeta
0,5 lök
1 stor potatis
0,75-1 dl vatten
1 dl ströbröd (för glutenfritt, finns glutenfri)
salt
Natural Umami (naturlig smakförstärkare, finns i kryddhyllan hos alla större butiker)
peppar
olja eller mjölkfritt margarin
Gör så här:
Skala och skölj rödbetan och potatisen, hacka löken.
Tärna rödbeta och potatis och kör dem tillsammans med vattnet i en mixer med vattnet tills de blir till mindre bitar som en "färs" (Har man ingen mixer kan kan riva rödbetan och potatisen, hälften fint och hälften snäppet grövre. Bedöm själv mängden fint/grovt). Häll upp massan i en bunke, salta, krydda och peppra och rör ner ströbrödet och smaka av. Låt svälla i 10-15 minuter. Forma till bullar och stek på medelvärme i lite matfett tills de är klara och fått en fin färg.
Råkar du ha haft i lite för mycket vatten, kan man krama ur färsen med händerna eller tillsätta lite mer ströbröd.
Visningar: 667
Inlagt 2014-12-18 13:48:25






0 min