Receptbeskrivning

Entrecôte med grillade vindruvor och citrondipp

Ingredienser för
4 entrecôte
500 g gröna eller blå vindruvor
150 g parmesan
2 st citroner
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 st äggulor
3 rapsolja
1 msk dijonsenap
1 st citron, rivet skal och saft från
1 st rejäl näve rucola och persilja
0.25 salt
4 st rejäla drag med vitpepparkvarnen
3 st bakpotatisar
1 tsk salt
matolja, att fritera i


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Salta och peppra köttet, pensla med olivolja. Klipp druvorna i små buketter, ringla över lite olivolja och vänd runt dem med en nypa salt.
Grilla biffarna tillsammans med druvorna i klasar några minuter på varje sida (5-6 min). Var noga med att välja ett bra kött och låt köttet "vila" innan servering efter det är grillat. Grön citrondipp
Mixa olja, persilja och rucola med en stavmixer till en slät grön olja. Vispa samman äggulor, senap och citron i en annan skål, tillsätt oljan droppvis under vispning till en tjock sås bildas. Smaksätt med salt och peppar när du uppnått önskad tjocklek på såsen.
Pommes
Skala potatisen och skär den i grova i stavar, ca 2 cm tjocka. Skölj dem i kallt vatten. Koka potatisen i saltat vatten i 3-4 minuter. Häll av potatisen och låt den ånga av i kastrullen utan lock. Torka dem noga med hushållspapper.
Hetta upp matolja i en fritös till 180 grader. Fritera potatisstavarna i omgångar tills de är gyllenbruna, tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta med vanligt salt och lägg upp i en skål. Servering
Lägg upp det grillade köttet och druvorna på ett fat och riv över parmesan. Pressa citronsaft över rätten och servera med pommes frites och dipp.

Visningar: 512
Inlagt 2014-12-18 16:56:35