Receptbeskrivning

Norsk iskaka

Ingredienser för
3 st äggvitor
1 dl socker
1.5 hasselnötter
3 st äggulor
1 dl socker
3 dl grädde, 40 %
1 st dubbeldajm, hackad
röda och blåa färska bär


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Nötmarängbotten

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med sockret. Blanda socker och hasselnötterna med äggvitorna och häll i en bakplåtspappersklädd springform (en form med löstagbar kant). Baka i 175 grader i 30 min. Låt svalna. Fyllningen

Lösvispa grädden, blanda i sockret, äggulorna och den hackade dubbeldajmen.
Häll fyllningen på den avsvalnade kakan och ställ in den i frysen, minst 4 timmar.
Ta ut kakan från frysen, ta bort bakplåtspappret. Lägg upp kakan på en tallrik och dekorera med de färska bären, låt kakan tina något innan den serveras.

Visningar: 695
Inlagt 2014-12-18 16:58:05