Receptbeskrivning
Norsk iskaka
Ingredienser
för
3 st äggvitor
1 dl socker
1.5 hasselnötter
3 st äggulor
1 dl socker
3 dl grädde, 40 %
1 st dubbeldajm, hackad
röda och blåa färska bär
1 dl socker
1.5 hasselnötter
3 st äggulor
1 dl socker
3 dl grädde, 40 %
1 st dubbeldajm, hackad
röda och blåa färska bär
Beskrivning
Nötmarängbotten
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med sockret. Blanda socker och hasselnötterna med äggvitorna och häll i en bakplåtspappersklädd springform (en form med löstagbar kant). Baka i 175 grader i 30 min. Låt svalna. Fyllningen
Lösvispa grädden, blanda i sockret, äggulorna och den hackade dubbeldajmen.
Häll fyllningen på den avsvalnade kakan och ställ in den i frysen, minst 4 timmar.
Ta ut kakan från frysen, ta bort bakplåtspappret. Lägg upp kakan på en tallrik och dekorera med de färska bären, låt kakan tina något innan den serveras.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med sockret. Blanda socker och hasselnötterna med äggvitorna och häll i en bakplåtspappersklädd springform (en form med löstagbar kant). Baka i 175 grader i 30 min. Låt svalna. Fyllningen
Lösvispa grädden, blanda i sockret, äggulorna och den hackade dubbeldajmen.
Häll fyllningen på den avsvalnade kakan och ställ in den i frysen, minst 4 timmar.
Ta ut kakan från frysen, ta bort bakplåtspappret. Lägg upp kakan på en tallrik och dekorera med de färska bären, låt kakan tina något innan den serveras.
Visningar: 695
Inlagt 2014-12-18 16:58:05






30 min