Receptbeskrivning

Gravlaxsås

Ingredienser för
3 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1.5 msk strösocker
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk rödvinsvinäger
2 dl olja
1 tsk kallt vatten
1 dl hackad dill


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1 Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger.
2 Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning tills såsen blir tjock.
3 Tillsätt vattnet. Använd gärna elvisp.
4 Blanda ner dillen.

Tips
---------------
Samma temperatur på oljan och senapen minskar risken för att såsen skär sig.

Byt gärna ut senapen mot skånsk senap så blir såsen lite grövre i strukturen.

Prova med farinsocker i stället för vanligt strösocker.

Recept från http://www.ica.se/recept/gravlaxsas-715485/

Visningar: 630
Inlagt 2014-12-20 11:00:44