Receptbeskrivning

Inkokt lax

Ingredienser för
800 g laxfile, med skinn
0.3 st purjolök(ar)
1 st morot
1 l vatten
0.75 dl rödvinsvinäger
2 st lagerblad
2 tsk salt
1.5 msk strösocker
1 krm svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1 Skär laxbiten längs med i ca 4 cm breda längder. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Skala och skär moroten i tunna skivor.
2 Rör ihop samtliga ingredienser till lagen och låt koka i en bred och rymlig kastrull ca 5 minuter. Stäng av värmen.
3 Lägg försiktigt ner laxen i den varma lagen. Låt kastrullen stå med lock på plattans eftervärme ca 15 minuter.
4 Ta från värmen, låt svalna något och ställ sedan kastrullen i kylen ca 2 timmar.
5 Lyft försiktigt över laxen på ett uppläggningsfat. Garnera med lite av purjon och morötterna från inkokningen.

Visningar: 437
Inlagt 2014-12-20 11:26:54