Receptbeskrivning
Spenatsoppa med ägg
Ingredienser
för
300 g fryst spenat
1 st gul lök(ar)
1 dl gräslök
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl special
1 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
salt och svartpeppar
4 st ägg
4 fullkornsbröd med hela korn
1 st gul lök(ar)
1 dl gräslök
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl special
1 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
salt och svartpeppar
4 st ägg
4 fullkornsbröd med hela korn
Beskrivning
1. Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i smör i en kastrull.
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Gör en redning med vetemjölet utrört i lite vatten. Vispa ner under omrörning. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Klippan Yllefabrik, Jean Dubost, Laguiole
Näringsvärde per portion:
Kcal: 255
Kolhydrater: 27 g
Protein: 14 g
Fett: 10 g
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Gör en redning med vetemjölet utrört i lite vatten. Vispa ner under omrörning. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Klippan Yllefabrik, Jean Dubost, Laguiole
Näringsvärde per portion:
Kcal: 255
Kolhydrater: 27 g
Protein: 14 g
Fett: 10 g
Visningar: 434
Inlagt 2014-12-20 14:34:58

