Receptbeskrivning
fin knäck
Ingredienser
för
Beskrivning
FIN KNÄCK 100 st
3 dl vispgrädde
3 dl socker
3 dl ljus sirap
50 g smör
100 g sötmandel
Blanda grädde, socker, sirap och smör i en tjockbottnad
kastrull. Låt koka ca 40 min. på stark värme.
Rör i massan ett par gånger.
För att veta när knäcken är färdig, gör ”kulprovet”. Eller en termometer.( 128 grader)
Blanda i mandeln när det är dags att hälla i formar.
3 dl vispgrädde
3 dl socker
3 dl ljus sirap
50 g smör
100 g sötmandel
Blanda grädde, socker, sirap och smör i en tjockbottnad
kastrull. Låt koka ca 40 min. på stark värme.
Rör i massan ett par gånger.
För att veta när knäcken är färdig, gör ”kulprovet”. Eller en termometer.( 128 grader)
Blanda i mandeln när det är dags att hälla i formar.
Visningar: 177
Inlagt 2014-12-21 08:53:18