Receptbeskrivning

Mannerstöms goda Janssons frestelse

Ingredienser för
6 st potatisar, stora (ca 1 kg)
3 msk smör, ca
2 st gula lökar
3 dl vispgrädde
1 msk orökt kaviar
200 g ansjovisfiléer av skarpsill
1 msk ströbröd, siktat
salt, efter smak
peppar, efter smak
ansjovisfiléer
knäckebröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret.
Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör.
Vispa ihop grädde och kaviar. Strimla potatisen för hand eller i en matberedare. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Salta och peppra lätt mellan varven.
Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd.
Grädda mitt i ugnen i ca 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk. Garnera gärna med några extra ansjovisfiléer.

Visningar: 267
Inlagt 2014-12-21 16:35:34