Receptbeskrivning
Spröda pepparkakor
Ingredienser
för
200 g smör
275 g strösocker
210 g sirap (1.5 dl)
0.6 dl vispgrädde
0.6 dl vatten
5 g mald kanel (1.5 tsk)
2.5 g mald nejlika (1 tsk)
2.5 g mald ingefära (1 tsk)
1 msk citronsaft
10 g bikarbonat (1.5 tsk)
650 g vetemjöl
275 g strösocker
210 g sirap (1.5 dl)
0.6 dl vispgrädde
0.6 dl vatten
5 g mald kanel (1.5 tsk)
2.5 g mald nejlika (1 tsk)
2.5 g mald ingefära (1 tsk)
1 msk citronsaft
10 g bikarbonat (1.5 tsk)
650 g vetemjöl
Beskrivning
1. Rör det mjuka smöret i degblandare med strösocker, tillsätt sirap.
2. Koka upp vispgrädde och vatten med kryddorna och blanda det med smörblandningen.
3. Tillsätt citronsaft.
4. Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.
5. Gör en rulle av degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.
6 .Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
7. Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord.
8. Grädda pepparkakorna gyllene på smörade bakplåtar (eller på smörat bakplåtspapper).
Visningar: 165
Inlagt 2014-12-23 11:40:24






45 min