Receptbeskrivning

Gravlaxsås med honung, dill och svartpeppar

Ingredienser för
2 msk svensk senap
2 msk fransk ljus senap
2 msk honung, flytande
1.5 vitvinsvinäger
1 msk svartpeppar, nymald (korrekt mängd)
2 dl matolja
1 dl dill, fint skuren
salt
1 dl majonnäs
2 msk creme fraiche


  10 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda samman, senap, vinäger, honung och peppar i en bunke, tillsätt oljan i tunn stråle under vispning. Vänd in dillen och mixa avslutningsvis med stavmixer så att du får ut maximal smak av dill i såsen, smaka av med salt. Vill du ha en något tunnare sås, späd med några droppar vatten. Runda av med att röra ner majonnäs och crème fraiche. Justera mängden efter smak.

Visningar: 1027
Inlagt 2014-12-23 13:14:37