Receptbeskrivning

Surkål

Ingredienser för
1 st vitkålshuvud
1 msk havssalt
1 msk kummin
3 msk vassle eller saft från existerande surkål. funkar även med bara salt, dock inte lika effektivt.
syltglas eller konserveringsglas. tänk på att det måste vara minst 3 cm mellan surkålen och locket.


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
- Strimla Vitkålen fint, och blanda med havssalt. Kummin och vassle i en stor skål.

- Banka kålen med någonting tjockt som till exempel en
kötthammare. Man ska komprimera kålen och pressa
ut vätska från det. Håll på sådär i ungefär 10 minuter.

- När kålen är ganska mjuk fördelar du den i glas, tänk som sagt, på att lämna ungefär 3 cm mellan kål och glas, för under fermentering kommer det bildas mer vätska.

- Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar och förvara sedan surkålen kallt och mörkt.

Den är klar att äta efter 3 dagar, men blir bara bättre om den får stå längre.

Visningar: 505
Inlagt 2014-12-26 06:46:53