Receptbeskrivning
Pannkakor fyllda med köttfärs
Ingredienser
för
12 st tunna pannkakor, se grundrecept
1 dl vatten
1 krm svartpeppar
2 st ägg, hårdkokta
1 st gul lök
2 msk olja
3 msk crème fraiche
1 st hönsbuljongtärning
400 g köttfärs
crème fraiche
kryddgrönt, till exempel ramslök
rostade cocktailtomater
1 dl vatten
1 krm svartpeppar
2 st ägg, hårdkokta
1 st gul lök
2 msk olja
3 msk crème fraiche
1 st hönsbuljongtärning
400 g köttfärs
crème fraiche
kryddgrönt, till exempel ramslök
rostade cocktailtomater
Beskrivning
1 Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg, cirka 5 minuter. Tillsätt köttfärsen och fräs tillsammans med löken under omrörning så att färsen smular sig, cirka 10 minuter. Tillsätt söndersmulad buljongtärning, vatten, crème fraiche och peppar och låt alltsammans småkoka 10–15 minuter.3 Låt färsen svalna. Hacka ägget och blanda i. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.4 Fyll pannkakorna sedan de kallnat: Lägg 2–3 msk fyllning i mitten på varje pannkaka och vik dem till ett ”kuvert”. Stek ”kuverten” gyllenbruna i lite olja eller smör. Servera med crème fraiche. Garnera med kryddgrönt och rostade tomater.
Visningar: 256
Inlagt 2014-12-27 07:35:52






0 min