Receptbeskrivning

Nyårsfilé med rotsakskaka och rödvinssås

Ingredienser för
600 g oxfilé
1 msk chilisås tomat
1 msk farinsocker
1 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 st schalottenlök(ar)
1.5 dl vatten
1 msk strösocker
1 krm vitpeppar, krossad
1.5 tsk majsstärkelse
50 g smör
400 g potatis(ar)
100 g rotselleri
100 g palsternacka(or)
2 st gul lök(ar)
1 msk smör
1.5 msk vispgrädde
1.5 msk bong touch of taste grönsaksfond
salt och peppar


  2 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
KÖTTET
1. Blanda alla ingredienser till glazen i en skål, vispa ihop.
2. Stek filén runt om hastigt på ett järn.
3. Lägg över filén i en ugnsfast form, pensla med glazen och stek färdigt i 100° ugn
4. i ca 45 minuter.
5. Pensla på glazen minst 3ggr under tiden filén är i ugnen.
ROTSAKSKAKA
6. Skiva rotsaker och lök tunt. bryn löken mjuk i smör.
7. Vispa ihop grädde, fond och kryddor,blanda med rotfrukter och lök.
8. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa väl.
9. Grädda i 140°C varm ugn i 50 minuter.
10. Prova om kakan är mjuk.
11. Låt svalna och ställ sedan under press.
12. När kakan är helt kall,stjälp upp och skär ut fina portionsbitar.
13. Värm bitarna i 150° ca 25 minuter.
RÖDVINSSÅS
14. Skala och finhacka löken.
15. Koka den tillsammans med vin, vatten, oxfond och socker någon minut.
16. Vispa ner maizena utrört i lite vatten.
17. Rör till sist i smöret i klickar, krydda lätt.

Visningar: 778
Inlagt 2014-12-28 10:25:43