Receptbeskrivning

Kalvschnitzel à la crème champignon

Ingredienser för
4 kalvschnitzlar à 200 g
salt och nymalen svartpeppar
smör och olja
såsen:
250 g skivade champinjoner
smör
1 st schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1 tsk fransk senap, t ex dijonsenap
1 dl vispgrädde
0.5 buljong
saften från 1 citron
0.5 hackade persiljeblad
salt och nymalen peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Köttet
Ansa köttet, om det behövs, och banka ut det något. Salta och peppra. Stek i smör och lite olja på hög värme tills det får en vacker färg, ett par min per sida. Låt köttet vila under folie medan ni gör såsen. Spara gärna stekskyn från pannan och använd till såsen. Såsen
Fräs champinjonerna gyllenbruna i smör. Salta och peppra. Hacka löken och låt den fräsa mjuk tillsammans med svampen. Tillsätt vinet, citronsaft och senapen och koka i någon min. Låt puttra lite och fortsätt sedan med buljongen och sist grädden. Låt koka upp. Lägg i schnitzlarna i pannan och låt puttra någon min till. Smaka av med salt och peppar och blanda i persiljan. Servera gärna med skivad stekt potatis eller pressad potatis.

Visningar: 460
Inlagt 2014-12-28 16:31:59