Receptbeskrivning
Coeur de filet Provencale
Ingredienser
för
600 oxfilé
10 st medelstora potatisar
några nypor salt
några nypor svartpeppar
25 smör
1 vitlök
3 persilja, finhackad
3 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 krm salladskrydda
1 krm paprikapulver
5 babyplommontomater
0.5 purjolök
1 burk vit sparris, (227 gram)
1 fetaost inlagd i olja och kryddor
10 st medelstora potatisar
några nypor salt
några nypor svartpeppar
25 smör
1 vitlök
3 persilja, finhackad
3 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 krm salladskrydda
1 krm paprikapulver
5 babyplommontomater
0.5 purjolök
1 burk vit sparris, (227 gram)
1 fetaost inlagd i olja och kryddor
Beskrivning
Putsa oxfilén och för ihop den till jämn och fin bit, så knubbig som möjligt. Bryn den hastigt jämt och fint i smör i stekpanna och krydda efteråt med salt och peppar. Efterstek i ugn på 225 grader knappt 20 minuter och låt sedan filén kallna. Råskala potatisarna och skär i tunna skivor. Stek dem gyllene och knappt mjuka, helst i olja, och lägg över på eldfast serveringsfat. Salta lätt. Skär upp köttet i knappt centimetertjocka skivor och radda upp dem lite glest på potatisbädden. Mosa ihop pressad vitlök, hackad persilja med smör och lite salt. Klicka vitlöks- och persiljesmöret över köttet och sätt in hela fatet i het ugn eller grill i 5-10 minuter så att rätten blir genomhet och smöret smältande. Såsen
Blanda alla ingredienser, rör om och smaka av. Såsen serveras kall. Salladen
Skär tomater, purjolök och sparris i önskad storlek och form. Blanda med fetaosten och lite av oljan som den ligger i.
Blanda alla ingredienser, rör om och smaka av. Såsen serveras kall. Salladen
Skär tomater, purjolök och sparris i önskad storlek och form. Blanda med fetaosten och lite av oljan som den ligger i.
Visningar: 908
Inlagt 2014-12-28 17:57:22

