Receptbeskrivning

Coeur de filet Provencale

Ingredienser för
600 oxfilé
10 st medelstora potatisar
några nypor salt
några nypor svartpeppar
25 smör
1 vitlök
3 persilja, finhackad
3 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 krm salladskrydda
1 krm paprikapulver
5 babyplommontomater
0.5 purjolök
1 burk vit sparris, (227 gram)
1 fetaost inlagd i olja och kryddor


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Putsa oxfilén och för ihop den till jämn och fin bit, så knubbig som möjligt. Bryn den hastigt jämt och fint i smör i stekpanna och krydda efteråt med salt och peppar. Efterstek i ugn på 225 grader knappt 20 minuter och låt sedan filén kallna. Råskala potatisarna och skär i tunna skivor. Stek dem gyllene och knappt mjuka, helst i olja, och lägg över på eldfast serveringsfat. Salta lätt. Skär upp köttet i knappt centimetertjocka skivor och radda upp dem lite glest på potatisbädden. Mosa ihop pressad vitlök, hackad persilja med smör och lite salt. Klicka vitlöks- och persiljesmöret över köttet och sätt in hela fatet i het ugn eller grill i 5-10 minuter så att rätten blir genomhet och smöret smältande. Såsen
Blanda alla ingredienser, rör om och smaka av. Såsen serveras kall. Salladen
Skär tomater, purjolök och sparris i önskad storlek och form. Blanda med fetaosten och lite av oljan som den ligger i.

Visningar: 439
Inlagt 2014-12-28 18:57:22