Receptbeskrivning
Kalkonbröstfilé med grönpepparsås
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
kg kalkonbröstfilé
mangochutney
olivolja
soja
krm svartpeppar
krm salt
g kokta morötter
g kokt rotselleri
g kokt broccoli
st ägg
vitpeppar
msk potatismjöl
st smala morotsstänger
g smör
dl crème fraiche
dl grädde
krossad grönpeppar
sötstark senap
msk soja
mangochutney
olivolja
soja
krm svartpeppar
krm salt
g kokta morötter
g kokt rotselleri
g kokt broccoli
st ägg
vitpeppar
msk potatismjöl
st smala morotsstänger
g smör
dl crème fraiche
dl grädde
krossad grönpeppar
sötstark senap
msk soja
Beskrivning
Kalkonbröstfilé
Allt blandas till en marinad som filén får ligga i ca 2-3 timmar, vänd och pensla några gånger.
Behåll marinaden. Grönpepparsås
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kalkonen.
Täck formen med folie och låt stå i ugnen ca
30-40 min eller till köttet har 63-65 grader, ugnstemperatur 200 grader.
Skiva sedan upp köttet före servering. Dela lite större potatisar på längden. Pensla ytan med olja och doppa halvorna i sesamfrön (oskalade) och salta. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Grönsakspaté
Mixa de av ångade kokta grönsakerna var för sig.
Blanda ner en tredjedel av ägg, salt, peppar i varje grönsaksfärs.
Smörj en patéform och varva sedan ner i följande ordning
ett lager morotsfärs i botten, ett lager sellerifärs med kokta smala morotsstänger nertryckta i på längden och överst ett lager broccolifärs. Täck patén med folie och grädda den cirka 1 timme i 200 grader.
Låt den svalna, gärna ett helt dygn, så att den hinner sätta sig. Servera den gärna lite varm.
Allt blandas till en marinad som filén får ligga i ca 2-3 timmar, vänd och pensla några gånger.
Behåll marinaden. Grönpepparsås
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kalkonen.
Täck formen med folie och låt stå i ugnen ca
30-40 min eller till köttet har 63-65 grader, ugnstemperatur 200 grader.
Skiva sedan upp köttet före servering. Dela lite större potatisar på längden. Pensla ytan med olja och doppa halvorna i sesamfrön (oskalade) och salta. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Grönsakspaté
Mixa de av ångade kokta grönsakerna var för sig.
Blanda ner en tredjedel av ägg, salt, peppar i varje grönsaksfärs.
Smörj en patéform och varva sedan ner i följande ordning
ett lager morotsfärs i botten, ett lager sellerifärs med kokta smala morotsstänger nertryckta i på längden och överst ett lager broccolifärs. Täck patén med folie och grädda den cirka 1 timme i 200 grader.
Låt den svalna, gärna ett helt dygn, så att den hinner sätta sig. Servera den gärna lite varm.
Visningar: 1583
Inlagt 2014-12-28 19:19:40






0 min