Receptbeskrivning

Peters specialare med fläskfilé

Ingredienser för
800 g fläskfilé
smör eller olja, till stekning
2 bacon
2 st purjolökar
200 g gorgonzola, eller efter behag
6 dl grädde
salt och peppar, efter behag
2 dl ris
4 dl vatten
1 krm salt
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st grön paprika
2 st normalstora morötter
1 st bukett broccoli
10 st rädisor
1 st normalstor slanggurka, urkärnad och skalad
5 msk olivolja extra virgin
2 krm salt
3 krm svartpeppar
0.5 citron


  70 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka riset och lägg det i en stor ugnssäker form eller små former som man kan servera portionsvis.
Skiva fläskfilén, salta och peppra och bryn skivorna i smör eller olja. Lägg fläskfilén jämnt över riset. Hacka bacon och purjolök och stek dem till gyllenbrun färg, gärna lite krispigt. Strö sedan över baconen och purjolöken i ett tunt lager på fläskfilén. Sist men inte minst, skiva gorgonzolan i tunna skivor och lägg den utspridd över rätten. Därefter häller man över grädden och gräddar på 175 grader i 30 min. Grönsallad
Skala, skölj och hacka grönsakerna i önskad storlek. Blanda med olivolja, salt och peppar. En halv citron pressas över hela salladen och rör om ordentligt.
Till denna rätt serverar man självklart en härlig sallad med säsongens grönsaker som man marinerar i olivolja och kryddor efter egen smak.

Visningar: 1106
Inlagt 2014-12-29 21:46:51