Receptbeskrivning

Chèvreknyte med balsamicocrème på rucolabädd

Ingredienser för
4 st plattor smördeg, utkavlade till 12x12 cm och
100 g ekologisk chevré
4 tsk krav-märkt honung
1 st äggula, för pensling
50 g rucola
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
6 msk balsamicocrème


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. Chevréknytet
Kavla ut smördegen och dela upp den i fyra kvadrater. Runda till kanterna. Det är viktigt att se till att det inte finns något hål i degen som osten kan sippra ut ifrån. Dela upp osten i fyra lika stora bitar, ca 25 g per knyte. Ringla en tesked honung över varje ostbit och knyt ihop kanterna på smördegen till en kappsäck. Pensla äggulan över och sätt in i ugnen. När knytet fått fin färg ca 10 min senare, är det klart att ta ut från ugnen. Slunga rucolan med olivoljan och havsaltet, förbered sedan fyra assietter med ett tunt lager av rucolan, lägg på ett knyte på varje och ringla ca 1,5 msk balsamicocréme över knytena. Klart att servera!

Visningar: 120
Inlagt 2014-12-29 21:46:45