Receptbeskrivning
Juläpplen i smördeg
Karin J via AlltomMat.se
Ingredienser
för
4 st smördeg, plattor, fryst
2 msk smör, smält
0.75 dl florsocker
6 st äpplen, små, röda
2 msk smör, smält
0.75 dl florsocker
6 st äpplen, små, röda
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. 2. Tina smördegsplattorna i rumstemperatur ca 20 min. Nagga dem mitt på 4–5 gånger. 3. Halvera, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna tätt omlott i en rad på varje botten. Pensla med smör och sikta över ca hälften av florsockret. Skär en skåra i degen runt äppelraderna, men inte rakt igenom (det är för att degen runt om ska resa sig upp under gräddningen). 4. Grädda mitt i ugnen tills florsockret har smält, 6–8 min. Ta ut plåten och sikta över resten av florsockret. Grädda ytterligare 8–10 min. Serveras nygräddade.
Visningar: 163
Inlagt 2014-12-29 21:46:39






0 min