Receptbeskrivning

Vitlöksinbakad kassler

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4-500g kassler
1 fp färsk smördeg
0,5 dl persilja
1 st Boursinost (vitlöksost)
1 brk Creme Fraiche
Ägg

Gör så här:

Skär kasslern i skivor och hacka persiljan. Rör ihop vitlöksosten med creme fraiche och blanda i persiljan.
Rulla ut smördegen och lägg i en smord gratängform. Varva sedan kasslerskivor med en klick sås i en "rak linje"på mitten av smördegen, skulle Ni ha sås kvar när all kasslern är använd så bred ut resterande över kasslern.
Nyp i hop smördegen hela vägen ordentligt och pensla med ett uppvispat ägg.
Gratinera i ugn i 225 grader tills smördegen fått fin färg. Servera med kokt potatis och/eller en god sallad!

Kanongott & enkelt, och går hur bra som helst att förbereda och ha i kylen så man bara ställer den i ugnen när gästerna kommer.

Visningar: 685
Inlagt 2014-12-29 21:46:24