Receptbeskrivning

Fläskfilé med kantarellsås

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
ca 800 g fläskfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl köttbuljong eller vatten

SÃ¥s:
300 g kantareller
2 dl mörk oxbuljong
2 1/2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1/2 msk soja
1/2 msk svartvinbärsgele
1 msk portvin
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
1 dl sky

Putsa filéérna. Bryn köttet i smör. Salta och peppra. Häll på vätskan. Bryn svampen i lite smör. Strö över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt sjuda några min. Häll i soja, gelé, portvin, salt och peppar. Tillsätt skyn från stekningen när köttet är klart. Servera tex. hasselbackspotatis, kokta grönsaker och gelé till.

Visningar: 313
Inlagt 2014-12-29 22:11:15