Receptbeskrivning

Helstekt fläskfilé med kantarellsås och rostad mandelpotatis

Ingredienser för
600 g fläskfilé(er)
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
salt och peppar
4 dl kantareller
1 msk smör
salt och peppar
1 msk mjöl
2.5 dl matlagningsgrädde
700 g mandelpotatis
1 babyspenat 120 g
3 msk olja
salt och peppar


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.

Mandelpotatis: Skrubba potatisen och dela i två delar på längden. Lägg i en smord form. Salta och peppra och pressa i vitlök. Ringla över oljan och blanda runt med händerna. Rosta i ugn i ca 35-40 minuter. Gör i ordning köttet under tiden. Ta ut potatisen och blanda i färsk babyspenat. Håll varmt under folie.

Putsa filén och skär några snitt. Skiva vitlöken fint och tryck in i snitten. Salta och peppra. Stek i smör så att den får färg runt om. Sätt i en köttermometer i mitten där filén är som tjockast. Då temperaturen är 70 grader är den klar.

Kantarellsås: Dela svampen i mindre bitar. Torrstek kantarellerna i en stekpanna tills vattnet ångat ut, klicka i smör och salta och peppra. Bryn kantarellerna. Sikta i mjölet med hjälp av en tesil och blanda runt. Tillsätt grädde och låt puttra 5 minuter. Servera köttet med potatis och sås.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: Duka

Näringsinnehåll:

Kalorier: 514 kcal

Kolhydrater: 34 g

Protein: 38 g

Fett: 28 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 556
Inlagt 2014-12-29 22:11:09