Receptbeskrivning
Äppelpannkaka med passionsfruktsgrädde
Ingredienser
för
4 st äpplen med syrlig karaktär
2 msk smör
1 msk socker
0.5 mandelmjöl
0.5 vetemjöl
0.5 strösocker
0.5 rivet citronskal
2.5 vispgrädde
2 st ägg
2 st äggulor
2 dl vispgrädde
1 msk socker
3 st passionsfrukter
2 msk smör
1 msk socker
0.5 mandelmjöl
0.5 vetemjöl
0.5 strösocker
0.5 rivet citronskal
2.5 vispgrädde
2 st ägg
2 st äggulor
2 dl vispgrädde
1 msk socker
3 st passionsfrukter
Beskrivning
Äppelpannkaka
Smöra 4 ugnsfasta portionsskålar. Skala och tärna äpplena. Stek äppelbitarna i smöret tillsammans med 1 msk socker. Fördela bitarna i formarna. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, strösocker, och rivet citronskal. Häll i grädden och rör till en slät smet. Tillsätt äggen och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Baka av i 175-gradig ugn i 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Passionsfruktsgrädde
Vispa grädden tillsammans med socker. Dela passionsfrukterna och sila bort kärnorna. Spara kärnor och juice. Smaksätt grädden med passionsfruktsjuicen.
Smöra 4 ugnsfasta portionsskålar. Skala och tärna äpplena. Stek äppelbitarna i smöret tillsammans med 1 msk socker. Fördela bitarna i formarna. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, strösocker, och rivet citronskal. Häll i grädden och rör till en slät smet. Tillsätt äggen och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Baka av i 175-gradig ugn i 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Passionsfruktsgrädde
Vispa grädden tillsammans med socker. Dela passionsfrukterna och sila bort kärnorna. Spara kärnor och juice. Smaksätt grädden med passionsfruktsjuicen.
Visningar: 390
Inlagt 2014-12-29 23:03:41





.jpg)
40 min