Receptbeskrivning

Smördegsinbakad fläskfilé

Ingredienser för
500 g fläskfilé
2 plattor djupfryst smördeg
150 g spenat
2 schalottenlökar
120 g fäska champinjoner
120 g kokt skinka
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 äggula
salt och malen vitpeppar
smör till stekning


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Krydda fläskfilén och bryn den runt om. Låt den svalna.
2. Fyllning: Finhacka lök, champinjoner och skinka. Lägg spenaten i kokande vatten en kort stund och skölj den sedan under kallt vatten. Fräs spenaten tillsammans med den hackade löken. Blanda ihop champinjoner och skinka med tomatpurén. Tillsätt vetemjöl, salt och peppar.
3. Kavla ut degen till en rektangel och lägg köttet ovanpå. Bre fyllningen ovanpå, lägg på spenaten och svep om degen. Tryck ihop kanterna väl och pensla paketet med äggula. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt det inbakade köttet vila en stund, skär upp precis före servering.

Visningar: 183
Inlagt 2014-12-31 05:13:10