Receptbeskrivning
Kycklingschnitzel med bacon, vitvinssky och pärlcouscous
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
300 kycklingfilé
70 g bacon
smör eller olivolja till pannan
1 st vitlöksklyfta
flingsalt
nymalen svartpeppar
1.5 vitt vin eller matlagningsvin
pärlcouscous
körsbärstomater på kvist
smör eller olivolja till pannan
flingsalt
balsamvinäger
70 g bacon
smör eller olivolja till pannan
1 st vitlöksklyfta
flingsalt
nymalen svartpeppar
1.5 vitt vin eller matlagningsvin
pärlcouscous
körsbärstomater på kvist
smör eller olivolja till pannan
flingsalt
balsamvinäger
Beskrivning
Hetta upp smör eller olivolja i en panna och stek baconskivorna knapriga. Pressa över en vitlöksklyfta och rör om. Ta upp baconskivorna ur pannan och lägg åt sidan. Dela kycklingfiléerna längs med till tunna schnitzlar. Hetta upp en panna med smör och stek kycklingskivorna gyllene i ganska het panna, ca 2-3 minuter på varje sida eller tills köttsaften är klar. Salta och peppra. Ta upp kycklingschnitzlarna ur pannan. Lägg på ett fat och håll varma. Krossa baconskivorna ner i skyn i pannan och häll på vinet. Låt koka upp och häll skyn över kycklingen. Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Hetta upp en panna med smör eller olivolja. Lägg i körsbärstomaterna och fräs hastigt tills skalet spricker. Salta och ringla över lite balsamvinäger. Servera den saftiga kycklingen med vitvinssky, couscous och de frästa tomatkvistarna.
Visningar: 458
Inlagt 2015-01-01 01:10:19






20 min