Receptbeskrivning
Kalljästa rågbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
ca 12 st
25 g jäst
4 dl kallt vatten
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
3 dl grovt rägmjöl
ca 7 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
garnering:
ägg eller vatten (till pensling)
sesamfrön
pumpakärnor/solroskärnor
Smula ner jästen i en bunke,
tillsätt lite av vattnet
och rör tills jästen lóst sig,
tillsätt sedan resten
av vattnet, rapsolja, salt. rà gmjöl,
vetemjöl och havrekli.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i ca 12 delar och
forma till runda bullar.
Lägg dem på bakplåtspappersklädd
plåt, täck över med bakduk och
låt dem kalljäsa i kylskåp över natten.
Värm ugnen till 250 grader,
tag fram plåten och låt den stå
framme medan ugnen blir varm.
Pensla bullarna med ägg eller vatten,
strö över sesamfrön och pumpakärnor,
grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
25 g jäst
4 dl kallt vatten
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
3 dl grovt rägmjöl
ca 7 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
garnering:
ägg eller vatten (till pensling)
sesamfrön
pumpakärnor/solroskärnor
Smula ner jästen i en bunke,
tillsätt lite av vattnet
och rör tills jästen lóst sig,
tillsätt sedan resten
av vattnet, rapsolja, salt. rà gmjöl,
vetemjöl och havrekli.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i ca 12 delar och
forma till runda bullar.
Lägg dem på bakplåtspappersklädd
plåt, täck över med bakduk och
låt dem kalljäsa i kylskåp över natten.
Värm ugnen till 250 grader,
tag fram plåten och låt den stå
framme medan ugnen blir varm.
Pensla bullarna med ägg eller vatten,
strö över sesamfrön och pumpakärnor,
grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Visningar: 127
Inlagt 2015-01-03 22:33:42






0 min