Receptbeskrivning

Brödpinnar

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
50-60 St
Servera de ljuvligt goda pinnarna som tilltugg till
drinken, på buffén eller som snacks framför TV-
n.
25 g jäst
3 dl vatten, fingen/armt
7 msk rapsolja
7 tsk salt
1-2 tsk oregano
6-7 dl vetemjöl

Garnering
vatten
flingsalt

GÖR sA HÄR
1. Smula jästen i en bunke och
lös upp den i vattnet.
2. Tillsätt olja, salt, oregano och
vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt
till en smidig deg och knåda
den i någon minut.
3. Låt degen jäsa under bakduk
i ca 35 min.
4. Rulla smala längder,
1/2-1 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Låt dem
jäsa under bakduk i ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla pinnarna med vatten
och strö över lite flingsalt.
6. Grädda pinnarna mitt i ugnen
i 5-8 min beroende pä om du vill
ha dem mjuka eller frasiga på ytan.
Låt dem svalna på plåten.

Visningar: 167
Inlagt 2015-01-03 22:46:51