Receptbeskrivning
Brödpinnar
Ingredienser
för
Beskrivning
50-60 St
Servera de ljuvligt goda pinnarna som tilltugg till
drinken, på buffén eller som snacks framför TV-
n.
25 g jäst
3 dl vatten, fingen/armt
7 msk rapsolja
7 tsk salt
1-2 tsk oregano
6-7 dl vetemjöl
Garnering
vatten
flingsalt
GÖR sA HÄR
1. Smula jästen i en bunke och
lös upp den i vattnet.
2. Tillsätt olja, salt, oregano och
vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt
till en smidig deg och knåda
den i någon minut.
3. Låt degen jäsa under bakduk
i ca 35 min.
4. Rulla smala längder,
1/2-1 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Låt dem
jäsa under bakduk i ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla pinnarna med vatten
och strö över lite flingsalt.
6. Grädda pinnarna mitt i ugnen
i 5-8 min beroende pä om du vill
ha dem mjuka eller frasiga på ytan.
Låt dem svalna på plåten.
Servera de ljuvligt goda pinnarna som tilltugg till
drinken, på buffén eller som snacks framför TV-
n.
25 g jäst
3 dl vatten, fingen/armt
7 msk rapsolja
7 tsk salt
1-2 tsk oregano
6-7 dl vetemjöl
Garnering
vatten
flingsalt
GÖR sA HÄR
1. Smula jästen i en bunke och
lös upp den i vattnet.
2. Tillsätt olja, salt, oregano och
vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt
till en smidig deg och knåda
den i någon minut.
3. Låt degen jäsa under bakduk
i ca 35 min.
4. Rulla smala längder,
1/2-1 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Låt dem
jäsa under bakduk i ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla pinnarna med vatten
och strö över lite flingsalt.
6. Grädda pinnarna mitt i ugnen
i 5-8 min beroende pä om du vill
ha dem mjuka eller frasiga på ytan.
Låt dem svalna på plåten.
Visningar: 167
Inlagt 2015-01-03 22:46:51






0 min